PREDAVANJE DR. JANEZA BOGATAJA: VEČER DOLENJSKE GASTRONOMIJE
Organizator
Gastronomska regija Dolenjska&Kočevska je ena izmed 24 slovenskih gastronomskih regij, ki jo zaznamuje pestrost območja, ljudi in kulinarične dediščine. Za razvoj lokalne kulinarične ponudbe in vrhunskih živilskih izdelkov je izrednega pomena, da se gostinski ponudniki, kmetije, drugi proizvajalci, turistični ponudniki, ljudje, ki delamo na področju razvoja turizma in turistične ponudbe, ter nenazadnje ljudje, ki tu živimo, zavedamo, kateri so najbolj reprezentativni in značilni okusi naše regije, saj je naša naloga, da jih predstavljamo, ohranjamo in pa tudi nadgrajujemo po sodobnih smernicah. Na večeru dolenjske gastronomije bo z nami priznani slovenski etnolog, dr. Janez Bogataj, ki nam bo predstavil značilne okuse naše gastronomske regije, primere dobrih in slabih praks iz Slovenije in tujine, kako se gradi kulinarična identiteta regije, čas pa bo tudi za vprašanja in konstruktivno debato.
Prijave na tic@dolenjske-toplice.si ali na številko 07 38 45 188. Število udeležencev je omejeno!
Veselimo se druženja z vami!
Obvestilo: predavanje dr. Janeza Bogataja je zaradi povečanega interesa prestavljeno v Kulturno kongresni center, sejno sobo II. Hvala za razumevanje.