DELAVNICA PRIPRAVE SLADIC NA RASTLINSKI OSNOVI
Organizator
RASTLINSKA PREHRANA VSE BOLJ POMEMBNA ZA PRIHODNOST
Rastlinski oziroma veganski način prehranjevanja že dolgo ni več tabu tema, ampak je za mnoge posameznike postal način življenja. Ljudje, ki se prehranjujejo na tak način, v svoji prehrani ne uporabljajo živalskih sestavin. Veganska hrana ne vsebuje mesa, rib, mleka in mlečnih izdelkov, tudi jajc ne. Na prvi pogled se zdi, da je pripravljanje veganskih obrokov težko, saj je na voljo manj sestavin, vendar temu ni tako.
Verjetno se ob tem sprašujete, kako si z vsemi temi omejitvami sploh lahko pripravite okusen obrok, kaj šele sladico. Možnosti je ogromno, saj narava vedno dela za nas. Vse bolj se zavedamo, da so naravi prijazne sestavine prijaznejše tudi za ljudi, saj nas prav narava podpre z dobrotami, s katerimi se lahko kakovostno in brez slabe vesti najemo in posladkamo prav vsak dan.
Če vas ta tema zanima, vam lahko prišepnem, da v mesecu marcu načrtujemo v sodelovanju z Občino Dolenjske Toplice zanimivo delavnico priprave sladic na rastlinski osnovi. Svoj interes lahko izkažete s prijavo v TIC-u – Sitarjeva hiša.
Delavnica se bo odvijala v petek, 17. marca, ob 17. uri v Sitarjevi hiši. Cena delavnice je 20€, število mest je omejenih.
Tekst in fotografije: Petra Seničar, avtorica znamke Slaščice Peggy